giovedì 22 settembre 2011

Baci da Perugia!

Käytiin tänään kurssilaisten kanssa pakollisella tutustumiskäynnillä Perugina-museossa. Perugina on Perugiassa vuonna 1907 perustettu suklaafirma. Ne tekee kyllä muutakin ku suklaata, niinku esim. kovia karkkeja ja nougatia, mut niiden tunnetuin tuote on Baci-suklaat. Bacion (=suukko) sisällä on gianduiaa (hasselpähkinäsuklaata) ja nocciolaa eli hasselpähkinää ja se on päällystetty tummalla suklaalla.

Visiitillä seurattiin eka miten suklaakonvehteja tehdään, meille tehtiin tajuttoman hyvät konvehdit siinä meidän silmien edessä ja selitettiin samalla suklaasta ja sen raaka-aineista. Sitten käytiin tutustumassa tehtaaseen, mut ei saatu ottaa kuvia, koska Peruginan reseptit on tarkoin varjeltu salaisuus. Sen jälkeen saatiin maistella eri suklaita :)

un bacio bianco
montako namia noi tekee minuutissa :)

Aattelin tehdä pienimuotoisen esittelyn Peruginan nameista, jotka pääty mun laukkuun ku loppu mutusteluaika kesken :P 

Tumma ja vaalea bacio.
tossa näkyy hyvin noi hasselpähkinät
Bacion mukana tulee aina tommonen lause, valkosen mukana tuli kakskielinen...
...kun taas normibaciossa se tulee viidellä kielellä.

Glacia ja Rossana oli mulle uusia tuttavuuksia.
Molemmat oli kovia. Rossanan mausta en päässy ihan jyvälle, hyvää oli.
Glacia taas oli sen verran tuju minttu että huh. Hyvää kuitenkin!

Lisää uusia tuttavuuksia: hasselpähkinän ja kahvin makuset kovat namit. 
Nocciola oli hyvää, toi kahvi on vielä tuolla odottamassa vuoroaan :)

Museon aulassa oli tommosia kovia pikkunameja, otin niitä pari...
...ja huomasin vasta tässä kotona kuvatessani, että ne oli sokerittomia! Omnom.

Viikon päästä on mun vimppa ilta täällä Perugiassa, harmittaa ku tää paikka alko nyt vasta tuntumaan kodilta... Toivottavasti sopeudun Cagliariin hiukan nopeammin.

2 commenti:

  1. Oooh ihana tehdasvisiitti.

    hahaa, ollaan muuten syöty kaikki baciot (=minä) :D
    MÄKI HALUUN NOITA VALKOSIA! :D

    Noi rossanat on muuten tosi hämäriä mut ilmeisesti makuna sokeri ja ehkä joku likööri.

    RispondiElimina
  2. Mää en ollu ikinä tajunnu, että Baciot näyttää noin squisitoilta leikattuina (jee sori, tuppaan puhumaan suomitaliaa...)

    Onnenpekat kun pääsitte tuolla käymään!

    Kyl italialaisilla on paljon ylpeyden aiheita, huh huh!

    RispondiElimina